Велосипедний хресний хід розпочнеться 29 вересня з Києво-Печерської лаври, а завершиться через сім днів у Святогірську.

29 вересня 2021 року з Києва стартує велопаломництво вірян Української Православної Церкви з благословення предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. За сім днів учасники велосипедного хресного ходу проїдуть близько 700 кілометрів і фінішують в Свято-Успенській Святогірській лаврі, повідомили СПЖ організатори велопаломництва.

Початок паломництва заплановано з відвідування Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Щодня православні велосипедисти будуть проїжджати близько 100 кілометрів. Під час семиденного паломництва запланований один день відпочинку в Полтаві, а також екскурсії в таких містах як Яготин, Харків, Ізюм, Святогірськ.

«На маршруті пробігу ми відвідаємо: Києво-Печерську та Святогірську лаври, старовинні і нові храми і монастирі. Побуваємо на екскурсіях по містах Яготин, Полтава, Харків, Ізюм, Святогірськ та ін. Під час велопаломництва будуть відбуватися нічні літургії, за бажанням буде можливість причаститися», – повідомляють організатори.

Протягом усього маршруту велопаломників буде супроводжувати машина технічної допомоги, яка також буде перевозити багаж учасників. Фініш заплановано у Святогірській лаврі 5 жовтня. Організатори наголошують, що учасникам бажано мати досвід проходження на велосипеді дистанції 100 км в день.